Jornada Portes Obertes 2022

Coneix l'Escola! Les Portes Obertes estan dirigides a aquelles famílies que volen conèixer-nos de primera mà. Especial atenció cap al nou alumnat de 2 i 3 anys, us expliquem com treballem perquè tingueu una idea de nosaltres. Els aspectes bàsics són el projecte educatiu, la metodologia, el període d'adaptació i el suport de l'equip especialista psicopedagògic. T'ho expliquem pas a pas.

ATENCIÓ: Per motius d'aforament, no es permet assistir amb menors d'edat. I es recomana l'assistència d'1 persona per unitat familiar. Gràcies!

Línia metodològica

Vídeo testimonial de famílies

Informació per a Educació Infantil

Informació per a Educació Primària

Per a les famílies interessades en Educació Primària, us recomanem llegir la informació: Edu Primària, suport educatiu i projectes interdisciplinaris.

Departament d'Orientació

El CEIP Federico García Lorca disposa de Departament d'Orientació. Aquest Departament està format per diverses professionals: mestra de Pedagogia Terapeútica, Mestra d'Audició i Llenguatge, Educadora d'Educació Especial i Orientadora Educativa.

En aquest període en el qual els seus fills iniciaran l'escolarització en el centre, tant en dos com en tres anys, el nostre objectiu principal juntament amb les tutores, és fomentar la funció socialitzadora i integradora dels xiquets i xiquetes.

Des del Departament d'Orientació, estem en contacte amb totes aquelles famílies que, per diversos motius, requereixen de la nostra col·laboració, assessorament, etc.

La nostra escola es caracteritza per seguir una línia de treball inclusiu. És per això que quan es detecten Necesidades Específiques de Suport Educatiu, l'equip d'orientació (juntament amb els tutors) treballem conjuntament per a poder donar una resposta educativa adequada; tenint en compte l'eliminació de barreres, mobilitzant els recursos personals, materials, etc. En cas necessari i sempre que la família estiga conforme, es realitza una avaluació sociopsicopedagógica per a determinar quins recursos personals han d'intervenir amb cada alumne. Fins i tot educadora, en cas de necessitat, per ajudar en la diversitat d'interessos, capacitats, ritmes i necessitats d'aprenentatge dins de l'aula.

L'entrada dels alumnes de dos i tres anys suposarà un canvi importante, ja que implica una eixida del mitjà familiar en el qual es troben segurs i protegits. Des del nostre centre educatiu, intentem afavorir aquest període, adaptant-nos al ritme personal de cada xiqueta i xiquet.

Algunes de les recomanacions que considerem, com a especialistes, que s’han de tenir en compte abans de la incorporació dels seus fills i filles a l'escola, són les següents:

  • Evitar mostrar-los ansietats i/o pors per l'etapa educativa que iniciaran al setembre (evitar la sobreprotecció).

  • Estimular el desenvolupament del llenguatge en l'àmbit familiar.

  • Treballar a casa el control d'esfínters.

  • Ensenyar-los, en la mesura que siga possible, hàbits d'autonomia.

  • Establir límits i normes.

Mitjançant cita prèvia, es poden posar en contacte amb nosaltres, i els ajudarem en tot allò que estiga al nostre abast.