Curts d'animació i pel·lícules

Els vídeos són una bona opció per a dinamitzar i entretenir als xiquets a casa, al mateix temps que els eduques en valors. Amb la nostra màxima del Parc de les Emocions “si no és divertit no és sostenible”, us deixem amb un llistat de Curts Animats com a eina per a ensenyar sobre valors, convivència i ben comuna. Equip docent 3r cicle.

A Cloudy Lesson" by Yezi Xue | Disney Favorite

Gaudeix d'aquesta tradició atemporal i tèrbola transmesa d'avi a nét que acaba amb un meravellós i càlid toc de creativitat.

Valors: La creativitat, la flexibilitat, la col·laboració intergeneracional…

https://gestionandohijos.com/cortometrajes-que-inspiran-una-leccion-nublada-a-cloudy-lesson/

La Luna

“La Lluna” és la rondalla atemporal d'un jove que està madurant en la més peculiar de les circumstàncies. Aquesta nit és la primera vegada que el seu pare i el seu avi se l'emporten al treball. En un vaixell de fusta antic enfilen la mar, i quan no tenen la terra a vista es detenen i esperen. Una gran sorpresa espera al xiquet a mesura que va descobrint de quina forma tan inusual treballa la seua família. Hauria de seguir l'exemple del seu pare o el del seu avi?, serà capaç de trobar el seu propi mètode enmig de les seues opinions oposades i les tradicions desgastades pel temps? Valores: trabajo en equipo. Nominada al Oscar como mejor cortometraje animado.

https://www.pixar.com/la-luna

Solo Respira

Julie Bayer Salzman i Josh Salzman li parlen a diferents xiques i xics sobre les seues emocions i com se senten. Aquest exercici et farà entendre el bo que és mantenir l'atenció en els xiquets perquè estiguen emocionalment saludables. És difícil expressar les emocions a qualsevol edat. I, és un desafiament encara major descobrir per primera vegada quin i com és el que estem sentint quan tenim pena o ràbia. És per això que el duo va titular aquest curtmetratge de només 4 minuts com “Només Respira”.

https://lamenteesmaravillosa.com/solo-respira-un-precioso-cortometraje-que-ayuda-a-ninos-y-adultos-a-manejar-sus-emociones/

La Honestidad

Per a ser honestos amb les persones que t'envolten, primer cal ser-ho amb un mateix. Aquest valor es manifesta a través d'una partida d'escacs en la qual un ancià juga contra si mateix. Qui guanyarà? Resulta essencial per a mostrar als estudiants el valor de no enganyar-se a si mateixos i mostrar-se tal com són.

Retrocycling Robot

Este corto animado de Sebastián Baptista relata de manera divertida la importancia del reciclaje y la necesidad de que todos pongamos nuestro granito de arena en esta tarea para poder vivir en un mundo más sostenible. Es una buena forma de inculcar a los niños el respeto por el medio ambiente y fomentar hábitos para que aprendan a reciclar tanto en casa como en clase.

APRÈN A SER NET AMB EL TEU MÓN!