Projecte "Enjoy the bell"

A l'escola fem servir audicions musicals per avisar del començament i la finalització de les classes i de l’esbarjo. Creiem que aquests moments musicals són oportunitats tant per aprendre com per gaudir. Amb el projecte "Enjoy The Bell" volem afavorir l'educació plurilingüe del nostre alumnat i cultivar el seu gust musical. Per aquest propòsit es programen tres peces musicals quinzenalment: una en valencià, una en castellà i una altra en anglès. El repertori d’estils musicals és divers -clàssic, pop, folk, rock, infantil -i també es varien les temàtiques- el calendari escolar, les celebracions estacionals, la història de la música. Per recolzar el projecte les ressenyes de les audicions es publiquen al tauler d'anuncis i a la web de l'escola. A les classes de música es treballen les peces musicals segons les seues característiques i seguint els mitjans més adequats: cançó, expressió corporal, interpretació, instrumentació, diferenciació. Ací podeu trobar la majoria dels enllaços per localitzar les audicions a Internet.

October School Music | 19/10/20

La Rumba de les Castanyes és una cançó de “El Pot Petit” un grup musical català i companyia de teatre i animació creada l’any 2009. Està format per Siddartha Vargas i Helena Bagué. Han produït 4 discos i els seus vídeos de youtube ja passen de 75 milions de visualitzacions.

“Ukelele” es una canción de Rolf and Flor una serie de libros-discos bilingües, para que los niños aprendan inglés cantando y divirtiéndose. Este proyecto es una creación de The Pinker Tones, un dúo musical catalán formado por Salvador Rey y Alex Llovet. La canción está interpretada por Albert Pla, un reconocido y polifacético artista con una extensa carrera musical, teatral y cinematográfica.

It’s Almost Halloween is a song by Panic! at the Disco, an American pop rock group formed in Las Vegas in 2004 by Ryan Ross and Spencer Smith. Their first demos were recorded while they were in high school. In 2005 they released their first studio album, A Fever You Can't Sweat Out. The album was certified double platinum in the United States. Some of his musical influences are The Beatles, The Zombies and The Beach Boys.

Medieval Music | 5/10/20

“Tocs Occitans” és una peça instrumental de “L’Ham de Foc”, un grup valencià, fundat per Mara Aranda i Efrén López, actualment dissolt. Fins a la seua desaparició gravaren tres discos de música d'estil “Preciosista”, amb influències de música medieval.

“Las Cantigas de Santa Maria” son un conjunto de 417 canciones compuestas en honor a la Virgen María en la corte del rey Alfonso X “El Sabio”. Algunas de ellas fueron creadas por el mismo Alfonso X, quien recibió este sobrenombre por la ingente labor cultural, literaria, jurídica y científica que realizó durante su reinado.

Escuchamos a Esther Lamandier.

“Scarborough Fair” is a traditional English song by an unknown author. It has been covered on many occasions and perhaps the best known is that of the duo Simon and Garfunkel.

The name Scarborough Fair refers to Scarborough Fair, the greatest commercial landmarks in all of England in medieval times.

We listen to the version of the Catalan group EXIT.

So glad to see you | 07/09/20

Happy

"Happy" is a song written, produced, and performed by American singer Pharrell Williams, released as the first and only single from the soundtrack album for the film Despicable Me 2 (2013).It was one of the most successful songs of 2014.

Pharrell Williams - Happy (Official Music Video) - YouTube

Contents

“Contents” és una cançó del grup català de música infantil “AMBAUKA”. En 2019 van publicar el seu darrer disc De cap per avall, on s'inclou la cançó Contents. Anima't a escoltar la seua discografia divertida, marxosa, popular i moderna.

AMBAUKA Contents (amb El Pot Petit) (videoclip) - YouTube

Vivir

“Vivir” es una canción de Rozalén, una cantautora y compositora española. Ha editado tres álbumes, titulados Con derecho a…, Quién me ha visto… y Cuando el río suena… Compuso esta canción para el #PorEllas de cadena 100 en beneficio de la Asociación Española Contra el Cáncer.

Rozalén con Estopa - Vivir (Lyric Video) - YouTube

Música Fallera | 09/03/20

Xàbia

Xàbia és un dels pasdobles més interpretats durant les Falles. Va ser compost per Salvador Salvà, l'any 1976. Aleshores Salvador Salvà era el director de la banda de Xàbia i va fer als músics assajar la peça una vegada i una altra, mentre ell anava retocant-la i simplificant-la fins a trobar la mesura justa i encertar amb els gustos de la gent. La banda sonora de les Falles de València prové de la tradició d'un poble que ha tingut en la música un dels seus referents culturals principals. Ningú s'imagina una cercavila sense una banda de música; com ningú s'imagina l'Ofrena de Flors a la Mare de Déu dels Desemparats si no és al compàs de les peces interpretades pels membres de les bandes de música. Són milers de músics de tots els racons de la geografia valenciana els que posen so a les Falles, en tots els pobles on es celebra aquesta festa valenciana.

Xàbia - Salvador Salvá Sapena [Pasodoble] - YouTube

La Xocolata

La Xocolata és una cançó infantil de Xesco Boix un músic i cantant català de folk i de cançó infantil, i un gran comunicador, especialment entre els infants. Boix formà el grup català d’animació infantil “Ara va de bo” l’any 1971. La seua obra és molt valorada pels educadors.

És una cançó molt divertida que entusiasma als més menuts. Serveix per a aprendre les parts del cos i anar assenyalant-les.

S’han fet moltes versions de “La Xocolata”, nosaltres escoltem la de “La Guardiola Groga”

La Guardiola Groga - "La Xocolata" - YouTube

València en Falles

“València en Falles” és el pasdoble que sempre sona al balcó de la plaça de l’Ajuntament de València abans de la mascletà.

La cançó original es titula “Valencia en Fallas”, i va ser escrita i interpretada per “Vicente Ramirez”.

Nosaltres escoltem la versió del “Bajoqueta Rock”, un grup de rock en valencià que es va formar l'any 1988 a Riba-roja de Túria, les seues lletres rurals amb humor, i una varietat musical basada en el rock però que inclou tonades populars, cobles i d'altres ritmes festius.

VALENCIA EN FALLES-BAJOQUETA ROCK - YouTube

Music for women’s day | 02/03/2020

GIRLS JUST WANT TO HAVE FUN

"Girls Just Want to Have Fun" is a song written and first recorded in 1979 by American musician Robert Hazard. It is better known as a single by American singer Cyndi Lauper, whose version was released in 1983. It was the first major single released by Lauper as a solo artist and the lead single from her debut studio album She's So Unusual (1983). Lauper’s version gained recognition as a feminist anthem and was promoted by a Grammy-winning music video.

Cyndi Lauper - Girls Just Want To Have Fun (Official Video) - YouTube

ELLA BAILA BEMBÉ

“Ella baila bembé” es una canción de Amparanoia, el nombre del grupo musical creado por Amparo Sánchez en 1996 en el barrio de Lavapiés (Madrid). En 2008 Amparanoia se despidió con una gira internacional. Amparo Sánchez disolvió la agrupación y decidió iniciar su carrera en solitario.

Pensar en Amparanoia es pensar en explosión musical. Revolucionaria musical, estandarte internacional de la fusión, premiada por la BBC, una mujer con los pies bien pegados al suelo. Siempre comprometida, se ha caracterizado por su valentía y alegría a la hora de mezclar diferentes tipos de sonidos y hacer de sus letras una alegre protesta.

Ella baila Bembé - YouTube

TE’N PODRIA DIR MIL

“Te’n podria dir mil” és la cançó resultant del projecte “Igualem-nos: Música per a la igualtat de gènere”, de l’IES Càrcer (València). Un projecte que, sota la direcció de la professora de Música Laura Capsir, va sorgir amb l’objectiu de donar visibilitat al treball de les dones en tots els àmbits de la societat a través de la música.

L’alumnat de primer i segon d’ESO va escriure la lletra de la cançó i va comptar amb l’ajuda de Gem per a composar la música. Maria Faubel (cantautora) es va encarregar dels arranjaments. A més, van comptar amb la col·laboració de diverses professionals de la música en l’enregistrament de la cançó per al videoclip: Estel Navarro (Cantant), Maria Faubel i Gem (veus), Marta Burgos (guitarra i baix), Patri Montava (baterista) i Grefu (tècnica de so).

Te'n podria dir mil (Videoclip Oficial) - YouTube

Music For Carnival | 12/02/2020

Tutira Mai

Tutira mai "és una obra que forma part del cançoner popular de Nova Zelanda, tenint el seu origen en la cultura maorí.

Els maorí són una ètnia polinèsia que viu a les illes de Nova Zelanda, al sud de l'Oceà Pacífic.

La música maorí és principalment vocal. El haka és un dels cants més coneguts, ho feien servir per mostrar força i valor davant els seus adversaris. El seu repertori està ple d’històries d'amor, cançons de bressol, himnes i cançons de germanor, com és aquesta: “Tutira Mai”, que significa: “Tots nosaltres”.

Tutira Mai Team All Blacks - YouTube

The Lion Sleep Tonight

The Lion Sleeps Tonight es una versión del éxito de la canción africana Mbube (en zulú, león) de 1939, original de su autor, Solomon Linda.​ A lo largo de la década de 1940, Mbube se convirtió en una canción con gran popularidad en Sudáfrica, con más de 100.000 copias vendidas. Una década después, en 1951, Alan Lomax grabó una versión de Mbube, llamada Wimoweh. Ha sido interpretada por muchos artistas y la versión que escuchamos es la que más popularidad alcanzó. Es una versión interpretada por The Tokens, con el título The Lion Sleeps Tonight.

the lion sleeps tonight the tokens - Buscar con Google

Funiculí, Funiculà

Funiculì, funiculà és una cançó napolitana composta per Luigi Denza l'any 1880 amb lletra del periodista Peppino Turco. La cançó commemora l'obertura del primer funicular del Vesuvi. La cançó va tenir un gran èxit i es va fer immensament popular, tant és així que el compositor alemany Richard Strauss va sentir la cançó durant el seu viatge de sis anys per Itàlia i pensà que es tractava d'una cançó del folklore tradicional i la va incorporar a la seua obra Aus Italien. El compositor rus Rimsky-Korsakov també va confondre la cançó amb una cançó popular i la va utilitzar l'any 1907 en la seva Neapolitanskaya pesenka (cançó napolitana).

Funiculi Funicula - YouTube

Hel And Toe. Polca

The polka is originally a Czech dance and genre of dance music familiar throughout all of Europe and the Americas. It originated in the middle of the 19th century in Bohemia, now part of the Czech Republic. The polka remains a popular folk music genre in many European and American countries, and is performed by folk artists.

Heel and Toe Polka (Brown Jug Polka) - YouTube

Maria Caipirinha

Maria Caipirinha es una de las canciones más conocidas de Carlinhos Brown (nacido como Antonio Carlos Santos de Freitas; 23 de noviembre de 1962) es un cantante, percusionista, compositor y productor musical brasileño. Nacido en el estado de Bahía y criado en Candeal, un barrio de la periferia de Salvador. En la década de los 90 se proyectó nacional e internacionalmente como líder del grupo Timbalada. Este grupo reunió más de 100 percusionistas y cantantes, los "timbaleiros", la gran mayoría jóvenes pobres del barrio de Candeal donde creció. Otro punto alto en su carrera fue el éxito obtenido por la película de Fernando Trueba -y CD paralelo- "El milagro de Candeal", un excelente documental sobre la música y la cultura de Salvador de Bahía y los proyectos sociales que Brown lleva desarrollando hace años en la favela de Candeal. Por todo esto, su música es sinónimo de fiesta, de diversión, porque considera que la alegría hace a todo el mundo igual, al rico y al pobre. Pero por encima de todo, su música es ejemplo de solidaridad, de compromiso, de ayuda.

Maria Caipirinha - Carlinhos Brown - YouTube

Ancient Age Music | 03/02/2020

Camels

Camels is a song by Kenneth K. Guilmartin, a composer and musician that in 1985 founded Music Together, a Center for Music and Young Children to research and develop music programs for children aged newborn through second grade.

Music Together starts with the premise that all children are musical, and that they can achieve basic music competence provided their music environment is sufficiently rich.

When we work the piece "Camels" in class, we imagine that we are riding a camel. We use scarves to visualize long and wavy movements.

https://www.musictogether.com/

En un mercat persa

En un mercat Persa és una obra del compositor anglés Albert William Ketelbey. És de caràcter pictòric o descriptiu i tracta d’apropar-nos a un concorregut mercat de Bagdad. El compositor ens descriu el que passa en un dia de mercat, des del començament, quan van arribant els diferents personatges, fins al final, quan tots pleguen i el mercat resta solitari. Els deu quadres de què consta són:

  1. Els camellers arriben.

  2. Els captaires demanen almoina.

  3. La princesa arriba al mercat envoltada dels seus servents.

  4. Els acròbates del mercat.

  5. Els encantadors de serps.

  6. Arriba i passa pel mercat el califa.

  7. Es tornen a escoltar els captaires.

  8. La princesa se’n va.

  9. Els camellers continuen el seu camí.

  10. El mercat queda solitari.

https://www.youtube.com/watch?v=4sVFtYOSDtQ

“Marcha Triunfal” de Aida

Aída es una ópera en cuatro actos de Giuseppe Verdi. Se estrenó en el Teatro de la Ópera de El Cairo el 24 de diciembre de 1871.

Su acción se desarrolla en el antiguo Egipto y narra la historia de Aída, una princesa etíope capturada como esclava, y Radamés, militar al servicio del faraón que se divide entre su amor y la obediencia a su señor.

Aída es una de las óperas más populares de Verdi. El episodio más célebre de la ópera corresponde al segundo acto, cuando el pueblo egipcio celebra el regreso victorioso de Radamés luego de abatir a los etíopes, entonando la famosa Marcha Triunfal.

https://www.youtube.com/watch?v=l3w4I-KElxQ

Music for peace | 20/01/2020

What’s War For?

What’s War For? is a song of Daniel Griffin, the drummer of Fito & Fitipaldis and creator of "Dancing English".

Dancing English is super-fun music for primary-age children, created to teach English language skills through both music and movement.

This year in our school we have worked several songs of this artist, for the great quality of his compositions and the variety of themes that he covers in his discography. On this occasion we heard his song for peace, direct, forceful and strong in his lyrics and also musically.

https://dancingenglish.com/

La festa de la pau

La festa de la pau és una cançó de Dàmaris Gelabert, una compositora i pedagoga catalana especialitzada en la música infantil. Aquesta cançó és l’eix vertebrador del projecte “La festa de la pau” que neix amb el propòsit de difondre un missatge poderós entorn de la pau i la no-violència. El segell Tot Sona Records, dirigit per Dàmaris Gelabert i Àlex Martínez donarà tots els ingressos digitals del vídeo i de la cançó a Metges Sense Fronteres. L’objectiu del projecte és, doncs, doble: aportar beneficis a l’organització perquè pugui desenvolupar la seva tasca, i potenciar el missatge de la pau i la no-violència amb una mirada esperançadora. Així doncs, cada vegada que escoltem la cançó mitjançant el videoclip oficial estarem cooperant amb el projecte.

https://www.youtube.com

Els bons amics

Els bons amics és una cançó infantil de Jordi Tonietti, un músic i cantautor català. Jordi Tonietti ja somiava amb ser músic quan, amb només quatre anys. El seu somni de nen es va fer realitat, la seva vida i la música són indestriables. Els darrers trenta anys els ha dedicat a cantar per al públic infantil, per a “les persones petites”, diu ell.

Els bons amics és una senzilla dansa de l’amistat, que convida als amics que vulguen ballar-la a retrobar-se en una abraçada.

Tú cuentas

Tú cuentas es una versión de la canción Cada día de Celtas Cortos. El grupo vallisoletano permitió que el Grupo Magis del colegio San José y REA (Asociación para la defensa de la infancia y la juventud) desarrollase en torno a esta canción el proyecto Tú cuentas, ¿me cuentas? para la sensibilización sobre el acoso infantil y juvenil. La canción trata este problema, sobre el que se pretende concienciar en el Día Escolar de la Paz y la No Violencia del 30 de enero. En el enlace podréis encontrar el videoclip de la canción y variedad de recursos para reflexionar sobre el bullying.

https://tucuentascontraelacoso.wordpress.com/

Vivan las manos de colores

Vivan las manos de colores es una canción de Happening, un grupo de rock para toda la familia que realiza espectáculos en directo bajo el lema “Dejad que los niños se acerquen al rock”. Happening lanzó el videoclip de la canción con la iniciativa de promover un mensaje desenfadado de respeto, paz y no violencia. De manera espontánea, a las pocas horas de su publicación comenzó a recibir decenas de peticiones por parte de docentes para utilizar el tema musical en sus colegios el próximo 30 de enero. Hasta el momento ya se han unido a la iniciativa más 150 colegios de diferentes localidades españolas, entre ellos el nuestro. https://happening.es/

https://www.youtube.com/watch?v=n9ppwF6h1sc

Ancient Age Music | 07/01/2020

Just Like A Roman

Just Like A Roman is a song by Suzy Davies, a Welsh-born composer, lyricist, arranger and music director. This clever cross-curricular song about Romans offers a perfect vocal complement to the Ancient Age topic work. Pertinent vocabulary, witty humour and a catchy cha-cha rhythm make this song in a pill to learn music and history together.

https://www.youtube.com/watch?v=Lks-zgk4dIg

Nikita i Estelis

“Nikita i Estelis”, és una cançó de “L’Ham de Foc” un grup valencià, fundat per Mara Aranda i Efrén López l’any 1998, un dels grups espanyols més destacats a nivell internacional. Fins la seua desaparició l’any 2007 grabaren tres discos de música d'estil “Preciosista”, nodrits d’influències gregues, àrabs, iraníes, turques, balcàniques, afganes i amb una forta identitat valenciana. Mara Aranda és la compositora de totes les lletres i d’una part de les músiques de la formació. Mara Aranda va continuar la seua carrera musical en solitari. L’any 2017 va ser galardonada pel seu disc “Sefarad al cor de Marruecos” amb el títol a "millor discoteca europea de l'any" i aquest mateix es va situar a la posició 9 de tot el món a la llista mundial de música transglobal.

https://mara-aranda.comhttps://greatsong.net/PAROLES-LHAM-DE-FOC,NIKITA-I-ESTELIS,101642647.html

Marcha Turca de

“Las Ruinas de Atenas”

La Marcha Turca de “Las Ruinas de Atenas” es la composición Op. 113 nº4 del célebre compositor Ludwig van Beethoven, escrita en 1811, perteneciente al conjunto de piezas de música incidental de la obra “Las Ruinas de Atenas”. La marcha está compuesta en tempo vivace y en compás de 2/4 (dos negras por compás). En clase la trabajamos a través de un musicograma, es decir, un dibujo o gráfico que ayuda a comprender la música, a mirarla y a escucharla de forma activa. Este está basado en el musicograma original de la profesora Batia Strauss.

https://www.youtube.com/watch?v=vBhnHgf80KI