Projecte "Enjoy the bell"

A l'escola fem servir audicions musicals per avisar del començament i la finalització de les classes i de l’esbarjo. Creiem que aquests moments musicals són oportunitats tant per aprendre com per gaudir. Amb el projecte "Enjoy The Bell" volem afavorir l'educació plurilingüe del nostre alumnat i cultivar el seu gust musical. Per aquest propòsit es programen tres peces musicals quinzenalment: una en valencià, una en castellà i una altra en anglès. El repertori d’estils musicals és divers -clàssic, pop, folk, rock, infantil -i també es varien les temàtiques- el calendari escolar, les celebracions estacionals, la història de la música. Per recolzar el projecte les ressenyes de les audicions es publiquen al tauler d'anuncis i a la web de l'escola. A les classes de música es treballen les peces musicals segons les seues característiques i seguint els mitjans més adequats: cançó, expressió corporal, interpretació, instrumentació, diferenciació. Ací podeu trobar la majoria dels enllaços per localitzar les audicions a Internet.

12/02/2020. Music For Carnival

Tutira Mai

Tutira mai "és una obra que forma part del cançoner popular de Nova Zelanda, tenint el seu origen en la cultura maorí.

Els maorí són una ètnia polinèsia que viu a les illes de Nova Zelanda, al sud de l'Oceà Pacífic.

La música maorí és principalment vocal. El haka és un dels cants més coneguts, ho feien servir per mostrar força i valor davant els seus adversaris. El seu repertori està ple d’històries d'amor, cançons de bressol, himnes i cançons de germanor, com és aquesta: “Tutira Mai”, que significa: “Tots nosaltres”.

Tutira Mai Team All Blacks - YouTube

The Lion Sleep Tonight

The Lion Sleeps Tonight es una versión del éxito de la canción africana Mbube (en zulú, león) de 1939, original de su autor, Solomon Linda.​ A lo largo de la década de 1940, Mbube se convirtió en una canción con gran popularidad en Sudáfrica, con más de 100.000 copias vendidas. Una década después, en 1951, Alan Lomax grabó una versión de Mbube, llamada Wimoweh. Ha sido interpretada por muchos artistas y la versión que escuchamos es la que más popularidad alcanzó. Es una versión interpretada por The Tokens, con el título The Lion Sleeps Tonight.

the lion sleeps tonight the tokens - Buscar con Google

Funiculí, Funiculà

Funiculì, funiculà és una cançó napolitana composta per Luigi Denza l'any 1880 amb lletra del periodista Peppino Turco. La cançó commemora l'obertura del primer funicular del Vesuvi. La cançó va tenir un gran èxit i es va fer immensament popular, tant és així que el compositor alemany Richard Strauss va sentir la cançó durant el seu viatge de sis anys per Itàlia i pensà que es tractava d'una cançó del folklore tradicional i la va incorporar a la seua obra Aus Italien. El compositor rus Rimsky-Korsakov també va confondre la cançó amb una cançó popular i la va utilitzar l'any 1907 en la seva Neapolitanskaya pesenka (cançó napolitana).

Funiculi Funicula - YouTube

Hel And Toe. Polca

The polka is originally a Czech dance and genre of dance music familiar throughout all of Europe and the Americas. It originated in the middle of the 19th century in Bohemia, now part of the Czech Republic. The polka remains a popular folk music genre in many European and American countries, and is performed by folk artists.

Heel and Toe Polka (Brown Jug Polka) - YouTube

Maria Caipirinha

Maria Caipirinha es una de las canciones más conocidas de Carlinhos Brown (nacido como Antonio Carlos Santos de Freitas; 23 de noviembre de 1962) es un cantante, percusionista, compositor y productor musical brasileño. Nacido en el estado de Bahía y criado en Candeal, un barrio de la periferia de Salvador. En la década de los 90 se proyectó nacional e internacionalmente como líder del grupo Timbalada. Este grupo reunió más de 100 percusionistas y cantantes, los "timbaleiros", la gran mayoría jóvenes pobres del barrio de Candeal donde creció. Otro punto alto en su carrera fue el éxito obtenido por la película de Fernando Trueba -y CD paralelo- "El milagro de Candeal", un excelente documental sobre la música y la cultura de Salvador de Bahía y los proyectos sociales que Brown lleva desarrollando hace años en la favela de Candeal. Por todo esto, su música es sinónimo de fiesta, de diversión, porque considera que la alegría hace a todo el mundo igual, al rico y al pobre. Pero por encima de todo, su música es ejemplo de solidaridad, de compromiso, de ayuda.

Maria Caipirinha - Carlinhos Brown - YouTube

03/02/2020. Ancient Age Music

Camels

Camels is a song by Kenneth K. Guilmartin, a composer and musician that in 1985 founded Music Together, a Center for Music and Young Children to research and develop music programs for children aged newborn through second grade.

Music Together starts with the premise that all children are musical, and that they can achieve basic music competence provided their music environment is sufficiently rich.

When we work the piece "Camels" in class, we imagine that we are riding a camel. We use scarves to visualize long and wavy movements.

https://www.musictogether.com/

En un mercat persa

En un mercat Persa és una obra del compositor anglés Albert William Ketelbey. És de caràcter pictòric o descriptiu i tracta d’apropar-nos a un concorregut mercat de Bagdad. El compositor ens descriu el que passa en un dia de mercat, des del començament, quan van arribant els diferents personatges, fins al final, quan tots pleguen i el mercat resta solitari. Els deu quadres de què consta són:

  1. Els camellers arriben.
  2. Els captaires demanen almoina.
  3. La princesa arriba al mercat envoltada dels seus servents.
  4. Els acròbates del mercat.
  5. Els encantadors de serps.
  6. Arriba i passa pel mercat el califa.
  7. Es tornen a escoltar els captaires.
  8. La princesa se’n va.
  9. Els camellers continuen el seu camí.
  10. El mercat queda solitari.

https://www.youtube.com/watch?v=4sVFtYOSDtQ

“Marcha Triunfal” de Aida

Aída es una ópera en cuatro actos de Giuseppe Verdi. Se estrenó en el Teatro de la Ópera de El Cairo el 24 de diciembre de 1871.

Su acción se desarrolla en el antiguo Egipto y narra la historia de Aída, una princesa etíope capturada como esclava, y Radamés, militar al servicio del faraón que se divide entre su amor y la obediencia a su señor.

Aída es una de las óperas más populares de Verdi. El episodio más célebre de la ópera corresponde al segundo acto, cuando el pueblo egipcio celebra el regreso victorioso de Radamés luego de abatir a los etíopes, entonando la famosa Marcha Triunfal.

https://www.youtube.com/watch?v=l3w4I-KElxQ

20/01/2020. Music for peace

What’s War For?

What’s War For? is a song of Daniel Griffin, the drummer of Fito & Fitipaldis and creator of "Dancing English".

Dancing English is super-fun music for primary-age children, created to teach English language skills through both music and movement.

This year in our school we have worked several songs of this artist, for the great quality of his compositions and the variety of themes that he covers in his discography. On this occasion we heard his song for peace, direct, forceful and strong in his lyrics and also musically.

https://dancingenglish.com/

La festa de la pau

La festa de la pau és una cançó de Dàmaris Gelabert, una compositora i pedagoga catalana especialitzada en la música infantil. Aquesta cançó és l’eix vertebrador del projecte “La festa de la pau” que neix amb el propòsit de difondre un missatge poderós entorn de la pau i la no-violència. El segell Tot Sona Records, dirigit per Dàmaris Gelabert i Àlex Martínez donarà tots els ingressos digitals del vídeo i de la cançó a Metges Sense Fronteres. L’objectiu del projecte és, doncs, doble: aportar beneficis a l’organització perquè pugui desenvolupar la seva tasca, i potenciar el missatge de la pau i la no-violència amb una mirada esperançadora. Així doncs, cada vegada que escoltem la cançó mitjançant el videoclip oficial estarem cooperant amb el projecte.

https://www.youtube.com

Els bons amics

Els bons amics és una cançó infantil de Jordi Tonietti, un músic i cantautor català. Jordi Tonietti ja somiava amb ser músic quan, amb només quatre anys. El seu somni de nen es va fer realitat, la seva vida i la música són indestriables. Els darrers trenta anys els ha dedicat a cantar per al públic infantil, per a “les persones petites”, diu ell.

Els bons amics és una senzilla dansa de l’amistat, que convida als amics que vulguen ballar-la a retrobar-se en una abraçada.

Tú cuentas

Tú cuentas es una versión de la canción Cada día de Celtas Cortos. El grupo vallisoletano permitió que el Grupo Magis del colegio San José y REA (Asociación para la defensa de la infancia y la juventud) desarrollase en torno a esta canción el proyecto Tú cuentas, ¿me cuentas? para la sensibilización sobre el acoso infantil y juvenil. La canción trata este problema, sobre el que se pretende concienciar en el Día Escolar de la Paz y la No Violencia del 30 de enero. En el enlace podréis encontrar el videoclip de la canción y variedad de recursos para reflexionar sobre el bullying.

https://tucuentascontraelacoso.wordpress.com/

Vivan las manos de colores

Vivan las manos de colores es una canción de Happening, un grupo de rock para toda la familia que realiza espectáculos en directo bajo el lema “Dejad que los niños se acerquen al rock”. Happening lanzó el videoclip de la canción con la iniciativa de promover un mensaje desenfadado de respeto, paz y no violencia. De manera espontánea, a las pocas horas de su publicación comenzó a recibir decenas de peticiones por parte de docentes para utilizar el tema musical en sus colegios el próximo 30 de enero. Hasta el momento ya se han unido a la iniciativa más 150 colegios de diferentes localidades españolas, entre ellos el nuestro. https://happening.es/

https://www.youtube.com/watch?v=n9ppwF6h1sc

07/01/2020. Ancient Age Music

Just Like A Roman

Just Like A Roman is a song by Suzy Davies, a Welsh-born composer, lyricist, arranger and music director. This clever cross-curricular song about Romans offers a perfect vocal complement to the Ancient Age topic work. Pertinent vocabulary, witty humour and a catchy cha-cha rhythm make this song in a pill to learn music and history together.

https://www.youtube.com/watch?v=Lks-zgk4dIg

Nikita i Estelis

“Nikita i Estelis”, és una cançó de “L’Ham de Foc” un grup valencià, fundat per Mara Aranda i Efrén López l’any 1998, un dels grups espanyols més destacats a nivell internacional. Fins la seua desaparició l’any 2007 grabaren tres discos de música d'estil “Preciosista”, nodrits d’influències gregues, àrabs, iraníes, turques, balcàniques, afganes i amb una forta identitat valenciana. Mara Aranda és la compositora de totes les lletres i d’una part de les músiques de la formació. Mara Aranda va continuar la seua carrera musical en solitari. L’any 2017 va ser galardonada pel seu disc “Sefarad al cor de Marruecos” amb el títol a "millor discoteca europea de l'any" i aquest mateix es va situar a la posició 9 de tot el món a la llista mundial de música transglobal.

https://mara-aranda.comhttps://greatsong.net/PAROLES-LHAM-DE-FOC,NIKITA-I-ESTELIS,101642647.html

Marcha Turca de

“Las Ruinas de Atenas”

La Marcha Turca de “Las Ruinas de Atenas” es la composición Op. 113 nº4 del célebre compositor Ludwig van Beethoven, escrita en 1811, perteneciente al conjunto de piezas de música incidental de la obra “Las Ruinas de Atenas”. La marcha está compuesta en tempo vivace y en compás de 2/4 (dos negras por compás). En clase la trabajamos a través de un musicograma, es decir, un dibujo o gráfico que ayuda a comprender la música, a mirarla y a escucharla de forma activa. Este está basado en el musicograma original de la profesora Batia Strauss.

https://www.youtube.com/watch?v=vBhnHgf80KI