Visites i espectacles

Vos enviem una selecció de propostes del nostre entorn, per a les vacances de Pasqua, que podeu visitar en família, tant de museus i exposicions com d’espais oberts i naturals. Esperem que vos semblem interessants i enriquidors, i que gaudiu d’una bona estona. Equip docent de 2n cicle primària.

L'Albufera de València

Documental que repasa la historia, naturaleza y problemas medioambientales del Parc Natural de L'Albufera de València: la xicoteta mar àrab.

Heroïnes del MuVIM: Marie Curie

El MuVIM tenia preparat el programa didàctic "Dones i ciència" . Contacontes amb els quals acostar als més xicotets durant març i abril l'incansable treball d'algunes de les pioneres en diferents camps.

Aquest programa no pot realitzar-se en el museu com ens agradaria però sí que volem que tots pugueu gaudir-lo des de les vostres cases dins del programa #MuVIMonTU

Coneix a les científiques i il·lustrades de tots els temps amb «Heroïnes del #MuVIM»

I comencem amb Marie Curie. Una vida apassionant que ara podran conéixer els més xicotets de la casa

Comencem? Comencem!!!

Ocells de riu

"Coneix el riu" és un conjunt de recursos educatius amb informació dels ecosistemes aquàtics: rius, riberes i zones humides. Us permetrà conèixer i estudiar la biodiversitat d’aquests ambients, la seva importància i la necessitat de la seva conservació i millora.

Hi trobareu una sèrie de làmines amb informació de:

  • Vegetació de ribera
  • Macroinvertebrats
  • Peixos
  • Amfibis, rèptils i mamífers
  • Ocells

També permet gaudir dels sons dels espais fluvials i reproduir els cants dels ocells més característics.

EXPOSICIÓ Orientalismes

La Construcció De L'imaginari D'orient Pròxim I El Nord D'àfrica (1800-1956).

En 1978 es publicava Orientalisme, del pensador palestí Edward Said (1935-2003). En aquest assaig es revelava com Orient s’havia construït com l’oposat a Occident a través de la disciplina que li donava títol. L’orientalisme es basava en una sèrie d’estereotips que responien als interessos dels poders polític i econòmic. Aquests tòpics es mantenen hui dia i defineixen les imatges que consumim a Occident sobre Orient a través dels mitjans de comunicació, el cinema o la publicitat.

Aquesta exposició pretén analitzar i posar en qüestió alguns d’aquests llocs comuns a partir de les imatges que es van produir des de la campanya napoleònica a Egipte i Síria (1798-1801) fins a 1956, any en què es van independitzar Marroc i Tunísia. En el recorregut s’insisteix en la manera en què les avantguardes es van relacionar amb l’“exòtic” oriental en la recerca d’una ruptura amb el cànon de la tradició.

Visita virtual al Museo Nacional de cerámica, palacio de Dos Aguas (Valencia)

El vídeo presenta un recorregut per les sales del palau de Dosaigües, seu del Museu Nacional de Ceràmica.